4. mája 2020 Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské

LAURENT PERRIER Cuvée Rosé, intenzívne champagne s tónmi čerstvo pozbieraných čučoriedok

Toto špeciálne Rosé Cuvée zo champagne domu Laurent – Perrier vzniklo v roku 1968 a ide o jedno z najuznávanejších ROSÉ champagne vôbec. Je obľúbené pre svoju konzistenciu a sviežosť.

Zmes 10 rôznych „crus“ oblastí situovaných hlavne na Severe a Juhu oblasti Montagne de Reims – zahrňujúc vzácne Côte de Bouzy – zvlášť z najskvelejšej crus Ambonnay, Bouzy, Louvois a Tours-sur-Marne.

Bolo vytvorené v roku 1968, inovatívnymi metódami „savoir – faire“ vysvetľujúc výrobu tichého vína „coteaux champenois“. Zdokonalenie v každej fáze jeho tvorby, Cuvée Rosé je dnes štandardom vo svojej kategórii. Jeho obsah sa podáva v elegantnej vínovej fľaši inšpirovanej Kráľom Henri IV. Rosé Champagne je uznávaný vo svojej kategórii predovšetkým vďaka svojmu obsahu a vysokej kvalite už viac než 40 rokov.

Laurent Perrier Cuvée ROsé

VÝROBA A ZRENIE

Hrozná z vopred vybraných pozemkov sú starostlivo oberané a triedené, odstopkované pred vložením do kadí. Riadená macerácia – trvá 48 až 72 hodín v závislosti od zberu – pomáha vytiahnuť farbu a zároveň zabezpečiť vývin plnej aromatickej bohatosti Pinot Noir. Zreje v pivniciach po dobu minimálne 4 rokov.

SERVÍROVANIE

Okolo 8°C až 10°C. Je vhodné na servírovanie ako aperitív.
Cuvée Rosé je svojou vôňou poďakovaním, patrí k rôznym jedlám a ich snúbeniu. Je vhodné na kombináciu s čerstvými surovými rybami (marinovaná červená parma a tartar z tuniaka), grilovanými garnátmi, kvalitnými údeninami (talianske prosciutto), kačicou, jahňacinou a krémovo-smotanovými syrmi typu Chaource. Cuvée Rosé je mimoriadne vhodné pre dezerty s červeným ovocím. Pre odvážnejších je vhodné snúbenie s ázijskou alebo indickou kuchyňou.

Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské 2
Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské 3
Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské 4
Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské 6
Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské 5
Laurent Perrier Cuvée Rosé šampanské 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *