29. októbra 2018 JUNIPERUS borovička

Prémiová slovenská borovička JUNIPERUS

V každej flaši novej borovičky JUNIPERUS Pure Distilled sa ukrýva až 8000 borievok destilovaných tradičnou metódou majstrov liehovarníkov. Z nich vznikol čistý borievkový destilát pre najprémiovejšiu borovičku z radu JUNIPERUS. V tejto jedinečnej borovičke na našom trhu sa snúbia prírodné ingrediencie s výraznou chuťou kvalitného borievkového destilátu, ktorá doznieva v lahodnom tóne. Originálny pôžitok pre pohladenie všetkých zmyslov z toho najlepšieho, čo na Slovensku máme. Borovička sa na našom území vyrába už niekoľko storočí. Naši predkovia z plodov borievky spočiatku vyrábali rôzne oleje a tinktúry, neskôr pálenku, vyhľadávanú v celom Rakúsko – Uhorsku. Najuznávanejší majstri borovičkári pochádzali z Trenčianskej stolice.

PRE ZNAČKU JUNIPERUS ZÍSKAVAME VYSOKO KVALITNÝ BORIEVKOVÝ DESTILÁT ŠPECIFICKOU METÓDOU SPOCÍVAJÚCOU V DVOJSTUPŇOVEJ DESTILÁCII FERMENTOVANÉHO KVASU Z ROZOMLETÝCH BORIEVOK.


Celý proces prebieha pod dozorom majstrov páleničiarov, ktorí roky zušľachťujú jedinečnosť borievok, aby zdokonalili proces výroby borievkového destilátu.

ČO TVORÍ DUŠU PRÉMIOVEJ JUNIPERUS BOROVIČKY?


PÔVOD A ZLOŽENIE PLODOV borovičky JUNIPERUS

PÔVOD A ZLOŽENIE PLODOV

Borievka je jediný ihličnan, ktorého plody pripomínajú bobule. Plody dozrievajú dva roky. Oberajú sa striasaním po prvých mrazoch. Borievka je jedinečná v tom, že sa dodnes vyskytuje v prírode len divoko rastúca a nedá sa pestovať. Ide teda o produkt prírody v tej najčistejšej podobe bez umelých zásahov človeka.


PRÍPRAVA KVASU borovičky JUNIPERUS

PRÍPRAVA KVASU

Borievky sa po zbere sušia, následne melú a dajú kvasiť. Špecifický postup v spracovaní kvasu spočíva v pridaní predpísaného množstva jemného liehu, aby sa z bobúľ vylúhovalo maximum vzácnych látok.


DESTILÁCIA borovičky JUNIPERUS

DESTILÁCIA

Destilácia (pálenie) prebieha v dvoch fázach. Pri prvej destilácii sa odlučuje borievkový olej, ktorý by destilát zakalil a znehodnotil. V druhej destilácii (rektifikácii) sa získava jadro destilátu, v ktorom sa uchovávajú vzácne zložky borievok pre najlahodnejšiu chuť a vôňu borovičky.


SKLADOVANIE A ZRENIE borovičky JUNIPERUS

SKLADOVANIE A ZRENIE

Intenzitu plnej chuti borievkového destilátu sme dosiahli tradičným postupom krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách.

JUNIPERUS borovička prémiová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Webová stránka www.vinalko.sk využíva cookies pre skvalitnenie dodaných služieb. Ďalším prehliadaním stránky www.vinalko.sk súhlasíte s ich využitím. Používanie cookies môžete odmietnuť priamo vo Vašom prehliadači. Súhlasom zároveň prehlasujem, že mám viac ako 18 rokov. Chcem vedieť viac

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close