Koňak s množstvom ocenení sa vyrába v srdci regiónu koňakov, v Saint Martial Sur Né. Prvý destilačný kotol nainštalovali v roku 1859 a profesionálnymi destilérmi sa stali v roku 1962.
Maxime Trijol má vlastných 78 000 hektárov viníc, a a zároveň linku na výrobu fliaš, čo zaručuje autenticitu v každom detaile.
Vyrába sa predovšetkým z určitého druhu hrozna menom Ugni Blanc. Víno sa mení na koňak v procese dvojitej destilácie, Charentovou metódou dvojitého zahrievania v tradičných destilačných kotloch. Dozrieva v sudoch z dubu z oblasti Limousin lesa. Zrie dlhšie, než je najnižšia hranica zretia stanovená zákonom.
Pre Maxime Trijol je charakteristická ovocná chuť, z marhúľ, pomarančovej kôry a marmelády. Zľahka cítiť vanilku, karamel a oriešky. Je to “krémový” koňak s výnimočnou dĺžkou chuti na podnebí.
XO dokladá výnimočnú prácu a rovnováhu pri výrobe. Tento úplne zrelý koňak má farbu tmavej ambry s odleskami mahagónu. Roky pretkali jeho čaro. Korenisté náznaky lahodia podnebiu, spolu s ostávajúcou spomienkou na kvetové dotyky. Komplexný buket z neho rboí naozaj úžasný koňak. Zrenie tiež trvá dlhšie než minimum stanovené zákonom.