13. januára 2021

Maxime Trijol XO cognac 40%

Koňak s množstvom ocenení sa vyrába v srdci regiónu koňakov, v Saint Martial Sur Né. Prvý destilačný kotol nainštalovali v roku 1859 a profesionálnymi destilérmi sa stali v roku 1962.

Maxime Trijol má vlastných 78 000 hektárov viníc, a a zároveň linku na výrobu fliaš, čo zaručuje autenticitu v každom detaile.

Vyrába sa predovšetkým z určitého druhu hrozna menom Ugni Blanc. Víno sa mení na koňak v procese dvojitej destilácie, Charentovou metódou dvojitého zahrievania v tradičných destilačných kotloch. Dozrieva v sudoch z dubu z oblasti Limousin lesa. Zrie dlhšie, než je najnižšia hranica zretia stanovená zákonom.

Pre Maxime Trijol je charakteristická ovocná chuť, z marhúľ, pomarančovej kôry a marmelády. Zľahka cítiť vanilku, karamel a oriešky. Je to “krémový” koňak s výnimočnou dĺžkou chuti na podnebí.

XO dokladá výnimočnú prácu a rovnováhu pri výrobe. Tento úplne zrelý koňak má farbu tmavej ambry s odleskami mahagónu. Roky pretkali jeho čaro. Korenisté náznaky lahodia podnebiu, spolu s ostávajúcou spomienkou na kvetové dotyky. Komplexný buket z neho rboí naozaj úžasný koňak. Zrenie tiež trvá dlhšie než minimum stanovené zákonom.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Webová stránka www.vinalko.sk využíva cookies pre skvalitnenie dodaných služieb. Ďalším prehliadaním stránky www.vinalko.sk súhlasíte s ich využitím. Používanie cookies môžete odmietnuť priamo vo Vašom prehliadači. Súhlasom zároveň prehlasujem, že mám viac ako 18 rokov. Chcem vedieť viac

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close