LAURENT PERRIER Cuvée Rosé Brut je známe svojím výrazným buketom.
Je to jedno z mála ružových champagne, ktoré je vyrábane metódou macerácie, pri ktorej sa využívajú červené šupky hrozien odrôd s bielou dužinou (Pinot Noir), aby víno dostalo ružovú farbu a zároveň neobyčajnú hĺbku a sviežosť.
LAURENT PERRIER Cuvée Rosé
La Cuvée Rosé vzniklo v roku 1968. V každej fáze výroby vyniká dokonalosť vďaka konzistencii a vysokej kvalite. Vyznačuje sa vyzretými arómami červeného ovocia, vysokou intenzitou a veľkou sviežosťou.
Dlhé, štíhle stonky a listy bambusu poskytujú pohľad na veľkoryso tvarovanú fľašu. Ďaleko, ďaleko od viníc Champagne a jeho často drsného kontinentálneho podnebia, nesie bambus mnoho pozitívnych symbolov, ako je ľahkosť, odolnosť a čistota. Bohatá krása jeho lístia tvorí úžasné puzdro pre túto novú edíciu Cuvée Rosé, ktoré sa dá znovu použiť vďaka svojej spone.
Odroda hrozna: Pinot Noir 100%
Je obrazom 10 rôznych oblastí(crus), ktoré sa nachádzajú hlavne v južných a severných oblastiach Montagne de Reims – vrátane slávneho Côte de Bouzy – najmä z najkvalitnejších crus Ambonnay, Bouzy, Louvois a Tours-sur-Marne.
Hrozno z starostlivo vybraných pozemkov sa triedi a odstopkováva. Macerácia – trvajúca 48 až 72 hodín v závislosti od úrody – pomáha extrakcii farby a rozvoju plného aromatického bohatstva Pinot Noir.
Starnutie: minimálne 5 rokov.
Edícia Petal:
Duch svetla, v ktorom sú okvetné lístky Dalhia alebo Strelitzia jemne utkané v dúhových popových farbách. Harmónia farieb v odtieňoch červenej a ružovej s odleskami oranžovej alebo modrej, pripomínajúca všetky svieže nuansy červenej a čiernej ovocnej palety tohto skvelého ružového šampanského.
Senzorické vlastnosti
Elegantné, s prirodzenou zmenou farby z malinového odtieňa na lososovo-ružovú. Cítiť mimoriadnu sviežosť a široký sortiment červených plodov: malina, červená ríbezľa, jahoda, zrelá čerešňa. Táto sviežosť docieli precítiť pružné a okrúhle víno s finishom červených bobúľ.
Servírovanie:
Párovanie champagne a jedla vďaka svojej aromatickej hĺbke je ideálny v kombinácii s raw rybami, grilovanými krevetami exotickými pokrmami, parmskou šunkou a dezertmi z červeného ovocia. Pre tých odvážnych je výzva indická a ázijská kuchyňa. Servírujte vychladené na 8°C – 10°C.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.