“Maxime Trijol je rodinný príbeh o hľadaní správnej rovnováhy medzi tradíciou a modernými technikami po celé generácie.”
Dom Maxime Trijol sa líši od ostatných v tom, že má vlastné vinice s pestovaním hrozna, ako aj vlastný proces destilácie a vyzrievania koňaku. Nadprodukciu úrody hrozna sú schopní predávať aj nadnárodným výrobcom koňaku. Fľaše si vyrábajú sami. Týmto spôsobom spoločnosť Maxime Trijol dohliada na všetky kroky procesu výroby koňaku: pestovanie hrozna, destiláciu, zrenie a plnenie do fliaš.
Vinice rodiny Maxime Trijol rastú v 2 najexkluzívnejších koňakových crus v oblasti výroby koňaku na 78 000 ha: Grande Champagne a Petite Champagne. Hlavnou odrodou hrozna je Ugni Blanc. Zber sa začína koncom septembra alebo začiatkom októbra. Ovocie je ihneď po zbere vylisované a šťava priamo kvasená. Lisovanie a kvasenie si vyžaduje osobitnú starostlivosť, čo sú dva zásadné kroky, ktoré prispievajú ku kvalite výsledného produktu spoločnosti Maxime Trijol eaux de vie“ (voda života = brandy). Asi po dvoch týždňoch fermentácie obsahujú získané vína asi 9 až 10% alkoholu. Tieto aciditné (kyslé) vína s nízkym obsahom alkoholu sú pripravené na destiláciu. Najneskôr k 31.3. sú sudy naplnené s brandy. Vtedy môže byť pridelená značka koňak. Tým, že je zakázané pridávať oxid siričitý, jediným konzervantom týchto vín je ich acidita. Odroda Ugni Blanc dozrieva pomerne neskoro, s vysokou aciditou a zohráva dôležitú úlohu. *
*crus = regionálne apelačné podoblasti
Uvažujete o darčeku pre známeho, či obchodného partnera? Na Vinalko.sk nájdete koňaky Maxime Trijol v darčekových baleniach, drevených kazetách alebo s pohárikmi navyše.