V každej flaši novej borovičky JUNIPERUS Pure Distilled sa ukrýva až 8000 borievok destilovaných tradičnou metódou majstrov liehovarníkov. Z nich vznikol čistý borievkový destilát pre najprémiovejšiu borovičku z radu JUNIPERUS. V tejto jedinečnej borovičke na našom trhu sa snúbia prírodné ingrediencie s výraznou chuťou kvalitného borievkového destilátu, ktorá doznieva v lahodnom tóne. Originálny pôžitok pre pohladenie všetkých zmyslov z toho najlepšieho, čo na Slovensku máme. Borovička sa na našom území vyrába už niekoľko storočí. Naši predkovia z plodov borievky spočiatku vyrábali rôzne oleje a tinktúry, neskôr pálenku, vyhľadávanú v celom Rakúsko – Uhorsku. Najuznávanejší majstri borovičkári pochádzali z Trenčianskej stolice.
Celý proces prebieha pod dozorom majstrov páleničiarov, ktorí roky zušľachťujú jedinečnosť borievok, aby zdokonalili proces výroby borievkového destilátu.
ČO TVORÍ DUŠU PRÉMIOVEJ JUNIPERUS BOROVIČKY?
PÔVOD A ZLOŽENIE PLODOV
Borievka je jediný ihličnan, ktorého plody pripomínajú bobule. Plody dozrievajú dva roky. Oberajú sa striasaním po prvých mrazoch. Borievka je jedinečná v tom, že sa dodnes vyskytuje v prírode len divoko rastúca a nedá sa pestovať. Ide teda o produkt prírody v tej najčistejšej podobe bez umelých zásahov človeka.
PRÍPRAVA KVASU
Borievky sa po zbere sušia, následne melú a dajú kvasiť. Špecifický postup v spracovaní kvasu spočíva v pridaní predpísaného množstva jemného liehu, aby sa z bobúľ vylúhovalo maximum vzácnych látok.
DESTILÁCIA
Destilácia (pálenie) prebieha v dvoch fázach. Pri prvej destilácii sa odlučuje borievkový olej, ktorý by destilát zakalil a znehodnotil. V druhej destilácii (rektifikácii) sa získava jadro destilátu, v ktorom sa uchovávajú vzácne zložky borievok pre najlahodnejšiu chuť a vôňu borovičky.
SKLADOVANIE A ZRENIE
Intenzitu plnej chuti borievkového destilátu sme dosiahli tradičným postupom krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách.