Klenot medzi champagne prichádza v novej limitovanej edícii. Nájdete ho zabalený v krásnej kovovej klietke s motívom motýľov s rozprestretými krídlami.
Cuvée Rosé bolo vytvorené v roku 1968 z odvážnosti a jedinečného know how Laurent -Perrier. Cuvée Rosé je dokonalé v každej fáze jeho výroby a je uznávané pre svoju konzistenciu a vysokú kvalitu. Vyznačuje sa svojou zrelou arómou červeného ovocia, vysokou intenzitou a výbornou chuťou. Jeho sviežosť vás určite prekvapí.
Macerácia, vinifikácia, miešanie
Odroda hrozna: Pinot Noir 100%.
Crus: 10 rôznych Crus nachádzajúcich sa hlavne v južných a severných oblastiach Montagne de Reims – vrátane oblasti Crus zo známeho Côte de Bouzy – Ambonnay, Bouzy, Louvois a Tours -sur -Marne.
Hrozno z vybraných pozemkov sa najskôr vytriedi a umiestni do vane. Macerácia – trvá 48 až 72 hodín v závislosti od zberu a pomáha extrakcii farby. Vďaka macerácii môžeme získať neporovnateľné arómy, odhaľujúce všetko bohatstvo najlepšieho Crus of Pinot Noir. Ideálne starnutie a dozrievanie je pri Laurent-Perrier Cuvée Rosé minimálne 5 rokov.
Senzorické charakteristiky
Elegantné, s prirodzenou zmenou farby z pekného malinového odtieňa na lososovo ružovú. V jeho vôni cítiť mimoriadnu sviežosť a široký sortiment červeného ovocia: maliny, červené ríbezle, jahody a čierne čerešne. Ďalej opantá vaše zmysly pocit ponorenia sa do koša čerstvo natrhaných červených bobúľ. Podávajte najlepšie vychladené pri teplote 8 ° C až 10 ° C.
Vďaka svojej aromatickej hĺbke je ideálne na párovanie s marinovanou surovou rybou, grilovanými krevetami, môžeme ho podávať k exotickým jedlám, parmskej šunke a výborne sa hodí k dezertom z červeného ovocia. Tí, ktorí majú radi výrazné chute môžu podávať s ázijskou alebo indickou kuchyňou.
Laurent-Perrier La Cuvée Rosé je skutočne skvost medzi champagne. Nájdete ho v našej ponuke v rôznych veľkostiach aj prevedeniach.